An Evening With Tony Hawk. OLT Rivierenhof, Antwerpen, 2.8.2022.

Kauan odotettu hetki koitti viime viikon tiistaina: ilta Tony Hawkin kanssa. Olin törsännyt meet&greet -lippuun, koska noh, olihan se ilta herra Hawkin kanssa, joka tuskin tulisi toistumaan. Sitä paitsi, tulee leso ripustus, kun laitan Tonyjen Hawk ja Alva nimmaroimat laudat seinälle rinnakkain 😀

Noin puolitoista tuntia kestäneen puheensa aikana Tony Hawk kertoi urastaan. Puhetta katkoivat videoklipit Hawkin elämän eri vaiheilta. Koko ilta alkoi nuoruuden videopätkillä ja esityksen aikana mukana oli skeittivideoiden lisäksi myös mm. mainosmateriaalia. Sellaisiakin, joista Hawk ei ole niin ylpeä. En tiedä, mitä odotin, mutta illan punainen lanka tuntui olleen hieman hukassa. Toisaalta Tony Hawk on sekä skeittari että taitava businesshahmo, niin ehkei hänen puheestaan ole mahdollista yksikaistaista tehdäkään. Silti vaikkapa dramaturgi olisi voinut vilkaista puheen kulkua. Hawk esimerkiksi esitteli itsensä, vaikkakin kyllä myös myönsi, että se lienee tässä yhteydessä turhaa. Myöhemmin hän droppaili skeittareiden ja temppujen nimiä siihen tahtiin, että perusbusinessjamppa (joiden edessä Hawk on käsittääkseni tottuneempi puhumaan) ei olisi pysynyt mukana. Hajanaisuus tuskin kuitenkaan haittasi ketään, koska kaikki olivat todennäköisesti paikalla fan moment -syystä, aivan kuten minäkin.

Puheensa lopuksi Hawk vastasi yleisön etukäteen jättämiin kysymyksiin. Mieleenpainuvin (koska yksi skeittauksen viehätyksistä on sen älyvapaus) niistä oli: “Minkä tempun tekisit, jos pääsisit avaruuteen?” Vastaus: “Ho Ho Plant.” Ihan viimeiseksi yleisö sai livenä esittää kysymyksiä. Illan kruunasi klassikko “DO A KICK FLIP!”. Keväällä pahasti loukkaantunut Hawk ei pystynyt haasteeseen vastaamaan, mutta kutsui huutelijan lavalle tempun toteuttamaan. Neljä nuorta skeittaria pomppasi lavalle ja siinä yleisön ja herra Hawkin edessä ländäsivät kickflipit. Ikimuistoinen ilta.

Kuva: Sive Cauvenberghs

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s